Gå til sidens hovedinnhold

Bodde med 29 lik i leiligheten

Russisk historiker er tiltalt for å ha skjendet gravlunder.

Den russiske Anatoly Moskvin (45) ble pågrepet av politiet etter funn av en makaber samling av kvinnelige lik i leiligheten hans i byen Nizhny Novgorod, 400 kilometer øst for Moskva.

De 29 mumifiserte likene var kledd opp som dukker, og flere av likene var plassert i møbler. Alle kvinnene var i alderen fra 15 til 25 år da de døde.

Alle likene var stjålet fra kirkegårder, opplyser politiet. Politiet hadde også funnet en manual for å lage dukker, skriver The Times.

Plassert gjenstander i brystkassen
Moskvin hadde også plassert en rekke gjenstander i brystkassen til likene, deriblant spilldåser, såpestykker, lekehjerter og strømper.

- Det var noe spesielt i brystkassen til omtrent alle mumiene, sier en etterforsker til nettstedet lifenews.ru.

- Da vi flyttet på ett av likene, ble plutselig rommet fylt med musikk, sier etterforskeren.

- Etterforskningen viser at det var plassert musikkmaskiner i henne som ble aktivert ved berøring.

- Kan 13 forskjellige språk
45-åringen skal visstnok ha en doktorgrad i keltiske studier, og han behersker angivelig 13 forskjellige språk. I lokalområdet er han kjent for å være en ekspert på kirkegårder i regionen. Han skal tidligere ha skrytt av å ha besøkt 752 kirkegårder i løpet av en toårsperiode.

Det er ennå uklart hvordan han ble pågrepet. Ifølge en versjon så var det foreldrene som varslet politiet. En annen versjon er at politiet snublet over likene ved en tilfeldighet, da de skulle rådføre seg med ham i forbindelse med en etterforskningssak av skjendede gravstøtter på lokale kirkegårder.

Bekjente beskriver 45-åringen som en einstøing.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken