Bodø lufthavn stengt etter brann i propanlager

Foto: Øyvind Johansen

Området ble evakuert.

27.05.13 20:52

Litt over klokken 20.00 mandag kveld fikk Salten brann kontroll over situasjonen. Årsaken til røykutviklingen var en feil i et varmeelement til en kondensator.

- Vi har nå fått stengt av dette og det er ikke noe som tyder på en gasslekkasje. Vi har gitt beskjed til flyplassen om at den kan åpne igjen, opplyser Salten brann til Nettavisen.

Lagret propangass

Det var like før klokken 1900 mandag at politiet i Salten fikk melding om røykutvikling og mulig brann i et bygg på Langstranda i Bodø. Dette er like ved Widereøs lokaler nær Bodø lufthavn.

Politiet mottok informasjon om at det i bygget var lagret propangass, rundt 30 kubikkmeter, og besluttet derfor å evakuere området.

- Det ble evakuert blant annet fra Widerøes bygg, Postterminalen samt 330 skvadronen. Som følge av eksplosjonsfaren samt behov for å evakuere mennesker mest mulig effektivt ble Bodø lufthavn inntil videre stengt for flytrafikk, skriver politiet en pressemelding.

Vil bli etterforsket

Inger-Hilde W. Tobiassen, pressekontakt ved Bodø Lufthavn, kunne tidligere i kveld ikke si noe om hvorvidt hendelsen kom til å påvirke trafikken.

Politiet vil nå starte etterforskning av saken.

Foto: Google Maps

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.