*Nettavisen* Nyheter.

Boehner gjenvalgt som leder for Representantenes hus

Washington (NTB-Reuters): Til tross for mye turbulens rundt forhandlingene om å unngå det såkalte budsjettstupet, er republikanske John Boehner blitt gjenvalgt som president i Representantenes hus.

Boehner fikk støtte fra 220 medlemmer av Representantenes hus, mens Demokratenes mindretallsleder Nancy Pelosi fikk 192 stemmer. Kun enkelte av Boehners republikanske partifeller unnlot å stemme på ham.

Demokrater og Republikanere i Kongressen klarte til slutt å komme til enighet for å forhindre at amerikansk økonomi havnet utfor det såkalte budsjettstupet rett over nyttår.

Prosessen var spesielt ydmykende for Boehner, som var blant dem som stemte for Demokratenes forslag. Hans egen «Plan B» fikk så lite støtte at avstemningen måtte avlyses.

Boehner startet dessuten det nye året med å få en skyllebøtte fra flere av sin egne partifeller på østkysten. De var svært skuffet etter at Boehner besluttet å avlyse en avstemning om 60 milliarder dollar i krisehjelp til ofrene etter stormen Sandy. Boehner måtte senere rykke ut og love at krisepakken vil bli behandlet innen kort tid.

Den nye Kongressen samlet seg torsdag for første gang siden valget i november. Republikanerne har fremdeles flertall i Representantenes hus, med 235 plasser, mens Demokratene har 200. I Senatet er det Demokratene som har flertall, med 55 plasser mot Republikanernes 45. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.