Gå til sidens hovedinnhold

Boehner krever klarere beskjed om Syria

Washington (NTB-Reuters-AFP): Presidenten i Representantenes hus i Washington krever at USAs president Barack Obama gir klarere beskjed om hvorfor han overveier et militært inngrep i Syria.

Slik saken nå står, har Obama ikke folkets støtte, sa John Boehner tirsdag. Boehner, som er republikaner og dermed tilhører opposisjonen i Washington, uttrykte også skepsis til den russiske planen om å plassere Syrias kjemiske våpen under internasjonal kontroll.

- Det amerikanske folk har ikke gitt støtte til planen om militær aksjon, Obama og hans medarbeidere har ikke greid selge denne saken til folket, sa Boehner, som tilføyde at talen som presidenten skulle holde natt til onsdag norsk tid blir svært viktig.

Republikanernes leder i Senatet Mitch McConnell varslet tirsdag at han vil stemme mot et resolusjonsforslag med grønt lys for bruk av militær makt i Syria, «slik forslaget nå foreligger».

- I denne saken er vår livsviktige nasjonale sikkerhet helt klart ikke truet, sa McConnell.

Obama innrømmer at det ikke er utsikter til at Kongressen med det første vil stemme over et forslag om å godkjenne et militært inngrep i Syria. Ifølge den amerikanske presidenten blir det neppe noen votering denne uken. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn