*Nettavisen* Nyheter.

Boeing-sjef erkjenner feil i håndteringen av varselsystemer

YDMYK BOEING-SJEF: Dennis Muilenburg lover full åpenhet i arbeidet med å få Boeings 737 Max-fly på vingene igjen. Foto: Akrivfoto: Jim Young (NTB scanpix)

Boeings administrerende direktør sier selskapet begikk feil i håndteringen av et problematisk varselssystem i 737 Max-flyenes cockpit før to av dem styrtet.

16.06.19 19:46

Dennis Muilenburg sier til pressen i Paris søndag at Boeings kommunikasjon «ikke var konsekvent» og legger til at det er uakseptabelt.

USAs luftfartsmyndigheter har kritisert Boeing for at de i over ett år unnlot å fortelle myndighetene at en sikkerhetsindikator i Max-cockpiten ikke virket.

Flygere har reagert kraftig på at selskapet ikke fortalte dem om en ny programvare, som har blitt pekt på som en mulig faktor bak flystyrtene i Indonesia og Etiopia. Det var til sammen 346 mennesker som mistet livet i styrtene.

Muilenburg lover søndag full åpenhet og ydmykhet i arbeidet med å få Boeing-modellen på vingene igjen. Uttalelsene kom i forbindelse med flystevnet Paris Air Show, som startet i den franske hovedstaden søndag.

Boeings 737 Max-fly ble satt på bakken verden over i kjølvannet av den siste flystyrten, som skjedde i Etiopia 10. mars.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag