RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boeings problemfly på vingene igjen

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters): Boeings passasjerfly Dreamliner 787 er på vingene igjen. Første flyving etter de omfattende batteriproblemene gikk fra Addis Abeba til Nairobi.

Boeings nye passasjerfly har stått på bakken siden januar på grunn av batteriproblemer, men nå er alt klappet og klart for nye avganger, melder BBC.

Ethiopian Airlines er det første flyselskapet som har tatt i bruk flyet etter at Boeing har forbedret flyenes batterisystem. Det skjedde da et Dreamliner 787 tok av fra flyplassen i Addis Abeba lørdag formiddag. To timer senere landet det trygt i Nairobi i Kenya.

Også japanske Nippon Airways varsler at flyet vil bli tatt i bruk igjen. Søndag starter selskapet de første av i alt 230 testflyginger, som skal gi pilotene ny opplæring i å føre flyet.

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har til nå levert 50 Dreamlinere til ulike flyselskaper rundt omkring i verden, hvorav nesten halvparten befinner seg i Japan. Men i januar ble alle satt på bakken etter at det brøt ut brann i et fly i USA som følge av problemer med flyenes litiumbatterier.

De siste ukene har 300 ingeniører jobbet intenst med å installere nye batterier i flyene. De nye litium-batteriene driftes i lavere temperatur enn tidligere, og de er plassert i lukkede stålbokser. Ventileringen går rett ut av flyet, ikke i et innvendig kretsløp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere