Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bogstad Camping: - Vi har plass til flere studenter

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Campingstudentene ønskes velkommen av sesongarbeiderne og hylles av Lånekassen.

Nettavisen skrev onsdag om den svenske studenten Kari Persson som bodde to år i campingvogn på grunn av de høye leieprisene i Oslo.

Informasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum i Lånekassen forteller at stipendordningene gjelder like fullt enten man bor i leilighet, campingvogn eller båt.

- Studenter får stipend og lån helt uavhengig av hvor de bor. Det eneste kriteriet er at man ikke har samme bostedsadresse som sine foreldre. Vi sjekker ikke boligutgifter, så kreative studenter, som campingstudentene, kan trygt motta borteboerstipend. De er jo kreative og nytenkende i en tid hvor det er vanskelig for studenter å skaffe seg bolig, sier hun og legger til:

Dersom campingvognen hadde stått i hagen til foreldrene deres kunne det fort blitt mer komplisert. Da hadde de muligens hatt samme adresse, sier hun.

Ingen klager
Per dags dato er litt over 10 prosent av de fastboende på Bogstad Camping studenter. Hulda Norstein og Annelie Gardsiö, som begge arbeider i resepsjonen på Bogstad Camping, forteller at de aldri har fått klager fra andre fastboende etter at studenter flyttet permanent inn på campingplassen.

- Vi har ikke fått klager eller beskjed om at noen syns det er dumt at studenter bor her. Vi har mye sesongarbeidere, men også folk som har bodd her i over ti år, sier Hulda. Hun tror det store mangfoldet blant helårsbeboerne gjør at de fleste trives i hverandres selskap.

- Har noe ledig
Annelie forteller at alle som skal bo på campingplassen over en lengre periode må godkjennes av daglig leder.

Hvordan er kapasiteten dersom flere studenter skulle kontakte dere med ønske om å leie campingvogn?

- Vi har noe ledig, men det er ikke ubegrenset, sier hun.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!