Boikotter Bjørnsonfestivalen på grunn av Jan Myrdal

Oslo (NTB): Professor Bernt Hagtvet trekker seg som foredragsholder på Bjørnsonfestivalen i Molde i protest mot at den svenske forfatteren og journalisten Jan Myrdal skal delta på festivalen.

«Jan Myrdal er i dag Nordens fremste venstrefascist, folkemordsforsvarer og diktaturtilhenger. Han har systematisk forsvart Pol Pots massedrap på Kambodsjas befolkning», skriver professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Bernt Hagtvet, i et åpent brev til ledelsen i Bjørnsonfestivalen.

«Hans nærvær som offisiell gjest ved en festival viet Bjørnstjerne Bjørnson gjør at jeg må melde avbud som foredragsholder på Nesset prestegård den 3. september», skriver Hagtvet.

Jan Myrdal skal foredra over temaet Bjørnson og nasjonstanken i Molde i morgen. Etter planen skulle Hagtvet foredra om nasjonsbyggeren Bjørnson på Nesset prestegård fredag.

- Jeg vil ikke at mitt nærvær skal gi hans synspunkter skinn av å være seriøse nok til å ta alvorlig. Ved å stille opp blir de verdt en omtale. Det er jeg ikke med på, sier Hagtvet til Dagsavisen.

«Å invitere Jan Myrdal til en Bjørnsonfestival kommer i samme kategori som å invitere et medlem av NSDAP til å diskutere rettsstaten», skriver Hagtvet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag