RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Boka om Anders Behring Breiviks mor ut torsdag

Sist oppdatert:
Marit Christensens bok «Moren. Historien om Wenche Behring Breivik» kommer allerede torsdag, melder forlaget Aschehoug.

Oslo (NTB-Bibiana Piene): Wenche Behring Breiviks advokat reagerer sterkt på at forlaget Aschehoug framskynder utgivelsen av Marit Christensens bok om henne.

Boka «Moren. Historien om Wenche Behring Breivik» kommer allerede torsdag, to uker tidligere enn planlagt, melder forlaget Aschehoug onsdag. Forlaget har tidligere opplyst at boka skulle gis ut 15. november.

Avdøde Wenche Behring Breiviks advokat Hans Marius Graasvold reagerer på at boka gis ut allerede nå. På vegne av sin klient har han forsøkt å få boka stanset, og tidligere denne uka sa Graasvold at han vurderte å be retten om en midlertidig forføyning for å få stanset utgivelsen.

- Man kan jo ikke stoppe en bok som allerede har kommet ut, og vi får ikke Oslo tingrett til å stanse utgivelsen i dag, sier Graasvold til NTB.

Han vil nå vurdere hvilke skritt han nå kan ta videre.

Dialog avslått
- Vi må se det hele an. Det er ikke så godt å si noe mer enn det, sier Graasvold.

Graasvold sier at han har forsøkt å komme i dialog med både Aschehoug og Marit Christensen, men at begge har avslått.

- Vi synes det er fryktelig leit at det ikke har gått an å få i stand en dialog. Dette er en sak som ikke hører hjemme i rettsapparatet, mener han.

- Nå gir Aschehoug ut en bok uten at de på langt nær er godt nok informert om hvordan forfatteren har fått tak i informasjonen, og hvordan min klient stiller seg til bruken av denne. Det er dette vi har ønsket å snakke med dem om, noe vil altså ikke har fått anledning til, sier Graasvold.

Avviser
Aschehoug har bestemt seg for å gi ut boka til tross for at Wenche Behring Breivik selv sa at hun ønsket å stoppe den før hun døde den 22. mars i år.

Forlagsdirektør i Aschehoug Kari Spjeldnæs avviser at forlaget har vært i kontakt med Graasvold om en dialog.

- Advokat Graasvold har ikke på noe tidspunkt henvendt seg direkte til forlaget i denne saken, sier Spjeldnæs, som ikke ønsker å kommentere saken videre før boka presenteres torsdag.

- Dere utgir boka to uker før planlagt. Hva er grunner til at dere framskynder utgivelsen?

- Utgivelsen er egentlig ikke framskyndet. For ikke veldig lenge siden ble det klart at vi kunne ha boka ferdig produsert til i morgen, og vi synes det er riktig å utgi den når den foreligger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere