*Nettavisen* Nyheter.

Bokhandlere jubler over bokavtalen

I henhold til den nye Bokavtalen blir det lik mulighet til å gi rabatt på bøker. - For bokhandlene betyr det mye at vi endelig får konkurrere på like vilkår med bokklubbene, sier Egil Giske i Bokhandlerforeningen.

26.04.05 13:38

Den nye avtalen gjelder fra 1. mai i år. Mens det tidligere var slik at Bokklubbene hadde en eksklusiv avtale om å selge bøker til 25 prosents avslag, vil det nå bli like konkurransevilkår for bokhandlere og bokklubber med en rabattramme på 12,5 prosent.

- Regjeringen har med dette vist at den tar kulturhensyn, og vi ser nå fram til å selge bøker innenfor et nytt regelverk som gir rom for både konkurranse og kultur, sier styreleder i Bokhandlerforeningen, Egil Giske, i en pressemelding.

Foreningen er også fornøyd med vedtektene om å beholde royaltyavtaler for forfatterne og at fastprisordningen ikke ble ytterligere forkortet. Men de skulle gjerne beholdt fastpris på fagbøker og at bokhandlene fikk lengre tid til omstilling når eneretten til skoleboksalget faller bort.

- Vi ser det likevel som en halv seier for fagbøkene at Regjeringen nå vil bevilge 7 millioner kroner til innkjøpsordningen. Det viser at også myndighetene ser behovet for å sikre norskspråklig faglitteratur på universitets- og høgskolenivå, sier Giske.

Bokavtalen og myndighetenes rammer for avtalen vil bli behandlet på ekstraordinær generalforsamling i Bokhandlerforeningen på torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.