RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bokhandleren i Kabul vil stanse Seierstad-suksess

Sist oppdatert:
Bokhandleren i Kabul har engasjert norsk advokat i et forsøk på å stanse boken til Åsne Seierstad. Det skriver både VG.no og TV 2 Nettavisen.

Bokhandleren i Kabul, Shah Mohammad, har engasjert advokat Brynjar Meling i et forsøk på å stanse boken til Åsne Seierstad. Ifølge TV 2 Nettavisen vil advokaten, som er mest kjent som forsvareren til Mulla Krekar, vurdere å stoppe den engelske utgaven av "Bokhandleren i Kabul".

- Det stemmer at jeg har påtatt meg oppdrag for bokhandleren. Jeg skal nå gjennomgå saken og se om Seierstad og forleggeren har gjort noe galt, og om det er grunnlag for søksmål, sier Meling til VG.no.

Meling vil se på på om de skal bringe kommende utgivelser og oversettelser inn for namsretten i et forsøk på å stanse salget. Den afghanske bokhandleren kommer selv til Norge denne måneden for å diskutere saken med Seeiersatd

Saken oppstod etter at en journalist i Kvinner og Klær ga ham et eksemplar for å lese boken om seg og familien.

Åsne Seierstad har sagt at hun blant flere justeringer er villig til å gjøre små endringer i den engelske versjonen som skal lanseres i høst.

- Disse endringene mener min klient ikke er nok, sier Meling til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere