RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bokklubben med storoffensiv

Sist oppdatert:
Kuttede priser og tilgang til et bibliotek på 1,2 millioner bøker via nett skal være Bokklubbens våpen i det nye bokmarkedet fra 1. mai.

Bokklubbens Kristenn Einarsson kunne torsdag fortelle at De norske bokklubbene, nå bare kalt Bokklubben, ikke aktet å legge ned en av sine 15 nisjeklubber til tross for at de er spådd å tape stort på den nye bransjeavtalen.

- Ryktene om vår død er sterkt overdrevne, sa redaktør Tuva Sørbeck-Ørheim mens champagnekorkene spratt i lokalene i Nydalen.

En rekke notabiliteter hadde møtt frem. Unni Lindell, Jostein Gaarder, Jan Kjærstad, Levi Henriksen og flere nippet til perlende dråper, sammen med forleggere og presse.

- Mer synlig
Med den nye bokavtalen mister bokklubbene sitt monopol på å selge rabatterte bøker.

Bokklubben vil derfor satse på å bli enda mer synlig. I Nydalenr de åpnet sin egen bokhandel der du får tilgang på alle de 1,2 millioner titlene de ulike bokklubbene har.

Men det viktigste mener de selv er at de sentrailiserer medlemskapet. Nå trenger du ikke lenger å være medlem av flere bokklubber innefor De norske bokklubbene. Har du medlemskap i en av dem, kan du handle i alle.

- Vi ønsker uansett å videreføre kulturprosjektene våre, blant annet med å tilby vår verdensserie der kjente forfattere fra hele verden har plukket ut sine bøker, sier han.

Nedlasting og spill
I tillegg blir DVD og spill også viktig for Bokklubben fremover. De ønsker også å ligge i forkant av nedlasting av bøker og ønsker et samarbeid med Apple.

Nye bøker vil få en fast lavpris på 169 kroner per bok.

Godt mottatt
Forleggerforeningens Bjørn Smith-Simonsen var også tilstede under presentasjonen.

- Det er jo en del rock'n'roll her. Men jeg tror nok at bokklubbene vil klare å tilpasse seg den nye situasjonen i bokmarkedet på en fint måte, sier han til TV 2 Nettavisen.

Han mener Bokklubben har vært fremtidsrettet nok til å utnytte nye nisjer. Også Kristenn Einarsson sier til TV 2 Nettavisen at dagens endringer ikke er planlagt fra den dagen Morten Meyer la frem den nye avtalen.

Og økonomisk mener han de har sitt på det tørre.

- Vi regner med lavere marginer, men samtidig mye høyere volum, sier Einarsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere