Boko Haram kopierte IS og halshogde to fanger

En soldat i Tsjad undersøker et pansret kjøretøy som skal ha blitt brukt av Boko Haram.

En soldat i Tsjad undersøker et pansret kjøretøy som skal ha blitt brukt av Boko Haram. Foto: Stringer

Boko Haram har sluppet en video som skal vise halshoggingen av to menn. Det er første gang den nigerianske opprørsgruppen lager en slik video, som minner om IS' videoer.

Videoen ble lagt ut på internett mandag. Den viser krigere som står bak to menn som sitter på knærne med hendene bundet på ryggen. En av krigerne holder en kniv, og en av fangene blir tvunget til å si at han var spion for myndighetene.

I videoen klippes det så til bilder som viser at de to mennene har blitt halshogget, skriver Reuters. Nyhetsbyrået understreker at det ikke kan bekrefte at videoen er ekte.

Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) i Syria og Irak har lagt ut mange lignende videoer av henrettelser av fanger. Boko Harams video skal ha lignende grafikk, klippeteknikk og bilder som IS' videoer.

Flere tusen mennesker har blitt drept og flere hundre er bortført under Boko Harams forsøk på å opprette et kalifat i områder nord i Nigeria, og opprørsgruppen har også gjennomført angrep i nabolandene Kamerun, Tsjad og Niger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.