RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Boko Haram-leder Abubakar Shekau (arkivbilde).
Boko Haram-leder Abubakar Shekau (arkivbilde). Foto: Ho (Afp)

Boko Haram-leder sier han lever

Sist oppdatert:
Abubakar Shekau avviser meldinger om at han er død, og sier han fortsatt er leder for den islamistiske sekten Boko Haram, ifølge et opptak som er postet på sosiale medier søndag.

Reuters kan ikke bekrefte om opptaket er ekte, men nettstedet SITE sier det er ekte, og en AFP-korrespondent i området sier stemmen er helt lik Shekaus i tidligere opptak.

Nigerias militære har flere ganger meldt at Shekau er drept i løpet av de siste årene, men det dukker likevel stadig opp videoer eller opptak der han eller noen som utgir seg for ham, sier han lever.

I forrige uke sa Tsjads president Idriss Déby at Shekau var såret og ikke lenger fungerte som Boko Haram-leder. Han sa at Mahamoud Daoud hadde tatt plassen hans.

– Det er overalt i de vantro mediene at jeg er død eller at jeg er syk og har tapt innflytelse i religiøse saker. Dette er en løgn. Hvis det var sant, ville ikke min røst kunne høres, men nå snakker jeg, sa Shekau på opptaket.

På opptaket sier Shekau også for første gang at Boko Haram sverger troskap til den såkalte Islamske staten i Syria og Irak.

Minst 15.000 mennesker er drept siden Boko Haram for seks år siden først startet sitt opprør i det nordlige Nigeria. Siden har islamistene spredt volden videre til nabolandene Kamerun, Tsjad og Niger.

I løpet av det siste året har alle fire land gått sammen om en offensiv for å forsøke å slå ned gruppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere