Gå til sidens hovedinnhold

Boko Haram på liste over terrororganisasjoner

Washington (NTB-Reuters): Utenriksdepartementet i USA vil onsdag formelt erklære den militante islamistbevegelsen Boko Haram i Nigeria, for en utenlandsk terrororganisasjon.

Det sier kilder i kongressen til Reuters. Beslutningen betyr at all handel og alle finanstransaksjoner med Boko Haram blir kriminalisert. Det blir også forbudt å gi «materiell støtte» til bevegelsen.

Boko Haram regnes som den mest alvorlige trusselen mot sikkerheten i oljerike Nigeria. Gruppen vil styrte den nigerianske regjeringen og innføre en islamsk stat i landet.

Siden 2009 er rundt 1.500 mennesker drept i voldshandlinger nord i Nigeria, der Boko Haram har stått bak angrep spesielt mot kristne.

I forrige uke sa FNs høykommissær for menneskerettigheter at den militante islamistbevegelsen kan betegnes som krigsforbrytere.

- Medlemmer av Boko Haram og andre grupper kan være skyld i forbrytelser mot menneskeheten med sine omfattende og systematiske angrep mot sivilbefolkningen, sier Cecile Pouilly, talskvinne for FNs høykommissær for menneskerettigheter. (©NTB)

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser