- Det var jeg som tok jentene deres, sier lederen for Boko Haram, Abubakar Shekau, i et videoopptak som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til. Han legger videre til at han «vil selge jentene».

276 jenter ble kidnappet fra skolen sin i Chibok i delstaten Borno 14. april. 53 av jentene klarte å rømme fra kidnapperne, men fortsatt holdes de 223 andre fanget.

Tidligere meldinger har tydet på at flere av dem har blitt tvangsgiftet til islamistopprørerne som holder dem fanget.

Protestleder pågrepet

Kidnappingen har vakt sinne og oppstandelse både i Nigeria og internasjonalt, og mange kritiserer myndighetene i landet for ikke å gjøre nok for å få reddet skolejentene.

Mandag opplyser aktivister at kvinnen som leder protestaksjonen mot myndighetene, Naomi Mutah, er pågrepet.

Mutah deltok i et møte med presidentfruen Patience Jonathan i forbindelse med protestaksjonen. Men den nigerianske førstedamen skal ifølge BBC ha blitt brydd av Mutah, som ble ført bort fra møtet og brakt til en politistasjon.

- Finner henne ikke

Lokalpolitikeren Pogo Bitrus fra Chibok sier til BBC at han oppsøkte politistasjonen som han fikk høre at Mutah var brakt til, men at han ikke har klart å finne noen skriftlig dokumentasjon på at hun befant seg der.

Bitrus sier pågripelsen av Mutah er beklagelig og uheldig.

- Jeg håper fru Jonathan snart innser hvilken feiltakelse dette er, sier han og legger til at presidentfruen ikke har noen form for konstitusjonell myndighet til å gi ordre om at noen skal pågripes. (©NTB)