Gå til sidens hovedinnhold

Bokser og dørvakt må sone for vold

En 20-åring som driver aktivt med boksing og som jobber som dørvakt, er dømt for vold på et utested. 20-åringen er også dømt for å ha kjørt med bil mot en skoleansatt, som måtte hoppe opp på panseret.

SKIEN (Telemarksavisa): Nedre Telemark tingrett har dømt 20-åringen til 36 dagers ubetinga fengsel. 20-åringen er også dømt til å betale 590 kroner i erstatning til en fornærmet 19-åring, som han er dømt for å ha slått. I tillegg må 20-åringen betale 1500 kroner i saksomkostninger. Dommen er i tråd med straffepåstanden til politiadvokat Marita Lien, som var aktor i saken, skriver Telemarksavisa.

Forloveden sølte øl
Voldsepisoden 20-åringen er dømt for skjedde natt til 30. oktober i fjor på et utested i Skien. 20-åringen var ifølge med sin forlovede, som sølte øl da en 19-åring skumpet borti henne. Ifølge dommen førte dette til en meningsutveksling mellom 20-åringen og 19-åringen.

20-åringen forklarte i retten at 19-åringen senere dultet borti ham, og at 19-åringen deretter hevet armen for å slå.

20-åringen sa videre at han som en respons på dette slo 19-åringen med ett slag i kjeveregionen.

Retten trodde imidlertid ikke på 20-åringens forklaring om at det var 19-åringen som først hevet armen.

Skulle kaste egg
I dommen legges det særlig vekt på vitnemålet til en edru dørvakt som var på jobb på utestedet, samt vitnemålet til den fornærmede 19-åringen og et annet vitne.

Den 20 år gamle mannen, som jobber som dørvakt, er også dømt for et forhold som skjedde fredag 30. april i fjor ved en videregående skole i Grenland.

Da var 20-åringen og flere på stedet for å kaste egg på skolebygningen og elevene. Da en ansatt på skolen kom til, ville 20-åringen stikke av i en bil.

- Tiltalte satte så bilen i bevegelse mot N.N. (den skoleansatte), samtidig som han forsøkte å svinge vekk fra ham. N.N. befant seg imidlertid så nær bilen når tiltalte kjørte fremover at han var nødt til å kaste seg opp på bilens panser for å unngå å bli truffet. Til tross for dette kjørte tiltalte videre, hvilket resulterte i at N.N. – etter å ha ligget på panseret over en kort strekning, skled av bilen på førerens venstre side, heter det i dommen.

Aktiv bokser
20-åringen erkjente straffskyld for dette tiltalepunktet.

- I skjerpende retning har retten vektlagt at overtredelsen har skjedd på offentlig plass, samt at tiltalte driver aktivt med boksing og således påhviler en særlig plikt til å avstå fra voldsutøvelse med nevene, heter det i den enstemmige dommen fra dommerfullmektig Sindre Gjertsen Marqvardsen og meddommerne Ole Petter Gonsholt og Marianne Høiseth.

Les flere saker hos Telemarksavisa her.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken