Politiet i Sør-Vest melder tirsdag at en bolig på Sola er evakuert etter funn av eksplosiver. Det skriver politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag. En mann i 20-årene er også pågrepet og siktet for ulovlig oppbevaring av eksplosiver.

- Det er også avhørt vitner i saken, opplyser politiadvokat Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt.

Uklart om straffskyld

Mannens forsvarer, advokat Anne Kroken, sier til NTB at hennes klient kun har gitt en kort innledende forklaring til politiet og at han så langt ikke er konfrontert med siktelsen. Han har derfor ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Han er klar til å gå i mer utdypende avhør med politiet. Det vil trolig skje så fort bombegruppa er ferdig med sitt arbeid på stedet, sier Kroken.

Politiet vurderer om mannen skal framstilles for varetektsfengsling onsdag.

Bombegruppe på stedet

Politiet opplyser videre i pressemeldingen tirsdag ettermiddag at bombegruppen fra Oslo er på vei for å bistå politiets krimteknikere med undersøkelser. Det er ikke kjent hva slags eksplosiver som er funnet.

- Ved denne type funn er det rutine å tilkalle bombegruppen ettersom de er eksperter på dette området. Det vil pågå arbeid i den aktuelle boligen en periode framover, og per nå har vi ikke ytterligere opplysninger om hva slags eksplosiver som er funnet i boligen, sier Eskeland.

Politiet har ikke evakuert andre boliger i området.

Rutinekontroll

Politiadvokat Eskeland forteller Stavanger Aftenblad at den siktede, som skal være en kjenning av politiet, ble stoppet i en rutinekontroll mandag kveld.

- I bilen ble det funnet en del eksplosive og potensielt farlige stoffer. Dermed ble han pågrepet og satt i politiarresten. Politiet ransaket deretter boligen hans i Sola, og fant enda mer eksplosiver og farlige stoffer, sier Eskeland til avisen.