RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bolig står stille

Sist oppdatert:
Boligmarkedet var preget av regnfulle gater og nesten tomme visninger i sommer.
Av: Henning Aarset
Til tross for regnværet tok de aller fleste boligselgerne ferie i juli. Det samme gjorde boligkjøperne.

Sommerstille boligmarked
Marius Utsigt, salgs- og markedssjef i EiendomsMegler1 Oslo og Akershus, sier til NA24 at sommeren har vært temmelig rolig.

- Sommeren har vært rimelig stille, på linje med fjoråret, kanskje litt under. 2006 var på mange måter et toppår hvor trykket hold helt frem til fellesferien, mens årets sommer kom inn mer som vanlig, sier Utsigt til NA24.

Også Robert Ugeland, regionsjef for Romerike/Oslo i DnB NOR Eiendom, kan melde om en relativt stille sommer på Østlandet. Men sier at trykket til tross for en stille sommer har holdt seg oppe på et akseptabelt nivå.

- Vi har prøvd å holde trykket oppe, spesielt på leilighetssiden og føler at dette har gått greit, sier Ugeland til NA24.

Han understreker at de har solgt like mange boliger i år som i fjor sommer. Og at dette gjelder hele landet.

1500 til salgs
Mandag ettermiddag ligger det vel 1500 boliger ute for salg i Oslo-området på Finn.no. Til sammenligning var det i begynnelsen av mai 2500 boliger til salgs.

Heller ikke i luksusmarkedet har det vært noe særlig bevegelse.

Camilla Sem fra Sem og Johnsen Eiendomsmegling har i likhet med de fleste andre på Østlandet hatt en stille og regnfull sommer. Markedet for boliger over fem millioner står praktisk talt stille i juli og meklerne benytter muligheten til å reise på ferie.

Markedet kommer i august
- I vårt segment er både selger og kjøper bortreist i fellesferien, og markedet har derfor praktisk talt stått stille, sier Sem til NA24 som selv har benyttet fellesferien til kryssordlesning og andre inneaktiviteter.

Men i august vil markedet ta seg kraftig opp, spår luksusmekleren.

- Jeg har 8-10 villaer i 7 til 10 millionersklassen liggende og vente på meg. I tillegg har jeg både et par rekkehus og noen flotte leiligheter som venter på å bli solgt. Så vi får nok å gjøre fremover, sier hun.

Også kjendismekler Petter Andreas Poppe i eiendomsmeklerselskapet Poppe & Co melder om en rolig juli, men mener sommeren sett under ett har vært god.

- Sommeren har vært god. Selv om det har skjedd lite i juli har nok høykonjunkturene, regnværet og nordmenns forsatte tro på økte boligpriser bidratt til å holde noe av trykket opp sommeren igjennom, sier Poppe til NA24.

Onsdag kommer Norges Eiendomsmeglerforbund med ferske tall for sommeren. NA24 gir deg disse så fort de foreligger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere