RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligblokk eksploderte: - Han åpnet propanflaske og tok seg en røyk

Sist oppdatert:
En mann i 30-årene er tiltalt for å ha forårsaket eksplosjonen som blåste ut hele fasaden på en fireetasjers boligblokk i Trondheim.

Det var klokken fem om morgenen den 24. november i 2013 at beboere fra de åtte leilighetene i oppgangen i Waldemar Aunes gate i Trondheim måtte evakueres på grunn av den voldsomme eksplosjonen.

At vinduene ble blåst utover var trolig årsaken til at ingen ble skadd, kun tiltalte fikk lettere skader. Boligblokka ble påført store skader, blant annet ble gulvet i førsteetasje løftet opp, og inngangsdørene til leilighetene ble trykket inn og delvis skadet.

- Slapp propangass ut fra en gassflaske
Nå - nesten halvannet år etter eksplosjonen - har politimesteren i Sør-Trøndelag tatt ut tiltale mot en mann i 30-årene. Han må i august møte i retten tiltalt for brudd på Brann- og eksplosjonsvernlovens paragraf 42:

For å ha overtrådt bestemmelsen om at enhver plikter å vise alminnelig forsiktighet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges.

- I tidsrommet før eksplosjonen slapp han ut propangass fra en gassflaske, hvorpå han tente en sigarett. Dette medførte at gassen ble påtent, og forårsaket en eksplosjon hvor fasaden i blokkens trappeløp over flere etasjer ble blåst ut, står det i tiltalen.

Nekter straffskyld
Mannens advokat, Henning Dragsnes, sier til Nettavisen at mannen ikke erkjenner straffskyld.

- Han mener det var et hendig uhell. Men han er orientert om at han er tiltalt for uaktsomhet, sier advokaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere