RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligbransjen raser mot angivelig blåblått løftebrudd

Oslo (NTB): Høyre og Fremskrittspartiet løper fra sine egne løfter om å senke kravet til egenkapital ved boligkjøp, mener en samlet boligbransje.

- Dersom dette enstemmige løftet brytes, vil det være en hån mot alle de unge som har stemt borgerlig fordi de trenger et sted å bo, skriver en samlet boligbransje i en felles uttalelse tirsdag.

Den rødgrønne regjeringen besluttet for relativt kort tid siden å øke kravet til egenkapital ved kjøp av bolig fra 10 til 15 prosent.

Eiendomsmeglere, boligprodusenter og boligbyggelag kommer nå med en kraftig fordømmelse av hvordan den nye regjeringen ser ut til å ville omsette valgløfter til praktisk politikk. For i valgkampen lovte Fremskrittspartiet å fjerne kravet helt, mens Høyre og samarbeidspartiene ville senke det til 10 prosent.

I Sundvolden-erklæringen, som Erna Solberg og Siv Jensen la fram mandag kveld, heter det imidlertid at den nye regjeringen vil «praktisere egenkapitalkravet på en fleksibel måte slik at det tar hensyn til boligkjøpers betalingsevne».

- Det er Finanstilsynet som fastsetter egenkapitalkravet. Vi vil ikke overprøve Finanstilsynet i en regjeringserklæring som gjelder for fire år, sa Høyre-nestleder Jan Tore Sanner til E24 mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere