*Nettavisen* Nyheter.

Bolighus bombet i Gaza by

Gaza by (NTB-Reuters-AFP): Ti sivile, blant dem seks barn, ble drept i et israelsk angrep som rammet et bolighus i Gaza by søndag, ifølge palestinsk helsepersonell.

18.11.12 16:37

Luftangrepet rammet et tre etasjers bygg, og redningsarbeidere er i ferd med å lete etter overlevende i bygningsrestene.

Seks barn, tre kvinner og én mann ble drept, opplyser palestinsk helsepersonell til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge en talsmann for Hamas-regimets helsedepartement er ni personer bekreftet drept, blant dem en 70 år gammel kvinne. I tillegg skal minst 20 mennesker være såret. En talsmann for den israelske hæren sider de forsøker å sjekke om de palestinske opplysningene stemmer.

Bolighuset i bydelen Nasser i Gaza by ble nærmest jevnet med jorden i flyangrepet. Hvis det er riktig at ti mennesker ble drept, er søndagens angrep det som har krevd flest sivile liv siden Gaza-konflikten ble trappet kraftig opp for fem dager siden.

Kort etter angrepet som rammet boligen i bydelen Nasser, kom det meldinger om at tre palestinere var drept i to nye israelske luftangrep. Disse angrepene rammet mål i Gaza by og byen Jabaliya nord på Gazastripen, ifølge palestinsk helsepersonell. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.