Gå til sidens hovedinnhold

Bolighus totalskadet i brann – én person pågrepet

Én person er pågrepet etter at et bolighus i Halden ble totalskadet onsdag ettermiddag. Politiet kan imidlertid ikke si noe om brannårsaken foreløpig.

– Vi har pågrepet en person som nå sitter hos oss. Han fremstår som ruset. Når teknikerne våre får gått inn på tomten og vi får kontroll på vitneforklaringer og den pågrepnes forklaring, er jeg ganske sikker på at vi får klarhet i dette, forteller operasjonsleder Terje Marstad til Halden Arbeiderblad (HA).

Ifølge avisen er boligen i Nedregate i Halden i utgangspunktet en enebolig, men har flere boligseksjoner. Fire personer bor på adressen, og etter det hva HA erfarer har brannen startet i en leilighet i andre etasje.

Les også: Dette utstyret kan redde boligen fra storbrann (+)

Slukkearbeidet fortsetter

Det ble full utrykning da brannen startet, og det var lenge spredningsfare og naboer forberedte seg på mulig evakuering. Så fikk brannvesenet kontroll på brannen.

- Spredningsfaren er over, men brannslukkingen vil pågå en del tid utover kvelden, skrev politiet i Øst på Twitter klokken 16.58.

Klokken 17.30 brant det fortsatt godt på stedet, ifølge HA.

– Slukkingen vil nok vare en god stund framover. Det raser deler fra bygget og vi kan nok kategorisere dette huset som totalskadet. Vi er i ferd med å avslutte der nå, men brannvesenet vil nok være til stede lenge ennå, forteller Marstad til avisen.

To var savnet

Først ble det meldt at to personer, som var folkeregistrerte på adressen, ikke var gjort rede for.

- Nå har vi kontroll på alle beboerne etter dialog med dem. Ingen er skadet, opplyste politiet klokken kvart på fem.

Det var klokken 16.07 at politiet først meldte om brannen i en Twitter-melding.

- Store ressurser sendes til stedet. Det er spredningsfare, og det er ikke kjent om personer er inne eller ikke, meldte politiet.

Les også: Lisbeth (44) overlevde da hun hoppet nesten ni meter fra brennende blokk. – Hadde jeg sovnet, hadde jeg nok sovnet inn (+)

Oppfordret til å dra hjem

Ifølge Halden Arbeiderblads utsendte journalist var det kraftig røykutvikling og svart røyk over hele området da huset sto i brann.

– Det er mye brannfolk på stedet. Sarpsborg brannvesen bistår Halden brannvesen, og sammen er de her med flere brannbiler og stigebil. Det ser ut til for meg at det brenner i begge etasjer nå, sa HAs frilansreporter Johnny Larsen til avisen klokka 16.50.

Det ble også meldt om at det luktet brann over store deler av Halden sentrum, og brannvesenet oppfordret skuelystne om å dra hjem og lukke vinduer og lufteluker.

Les også

Brannsjef Bjørn så sitt eget hus bli totalskadd av brann. Nå deler han sin erfaring

Kommentarer til denne saken