RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bolighus truffet av jordras på Osterøy

STENGT: Vegen inn til Votlo der et hus er tatt av ras er stengt av.
STENGT: Vegen inn til Votlo der et hus er tatt av ras er stengt av. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Et jordras har truffet deler av et bolighus på Osterøy i Hordaland. En person var savnet, men er gjort rede for.

Politiet meldte at nødetatene rykket ut til stedet ved 6.45-tiden torsdag morgen.

– Vi er på stedet og har startet evakuering. Én person var savnet, men er funnet, sier operasjonsleder Hans Eirik Thue i Vest politidistrikt til NTB.

Han sier at det foreløpig ikke er meldt om flere savnede, men at de ikke har full oversikt over rasområdet.

– Vi vet ikke hvor stort det er. Vi jobber med å ta oss inn dit, sier han.

Les også: Regnet øser ned i vest og vil øke på utover dagen

Meldingene har så langt gått ut på at ett hus er truffet av raset. Ifølge politiet ligger det i et lite boligfelt med flere hus.

Brannvesenet har rykket ut med ressurser fra flere steder, deriblant med klatregruppe og tungberging.

Osterøy

De siste dagene har det regnet kraftig på Vestlandet, og NVE har sendt ut jordskredvarsel i gul kategori for Vestlandet. I tillegg er det sendt ut flomvarsel i oransje kategori i indre strøk av Hordaland og Rogaland på grunn av regn og snøsmelting. Skalaen for varsling har fire kategorier: grønt (1), gult (2), oransje (3) og rødt (4), hvor rødt er det mest alvorlige.

Begge varslene er gyldig fram til fredag klokka 7.

Uværet i Sør-Norge har ført til at Meteorologisk institutt øker overvåkingen i store deler av landet og ber publikum følge med på nye værmeldinger.

Dersom data tilsier at situasjonen bør oppgraderes, blir det sendt ut ekstremvarsel, opplyser meteorologene.

Sent onsdag kveld meldte instituttet at det fram til torsdag ettermiddag er ventet sørlig vind med varm og fuktig luft til Vestlandet. Torsdag kveld blir luften kjøligere og nedbøren går over til byger som avtar.

Sent torsdag kveld øker vinden til sørvestlig liten storm, og det ventes vindkast på 25 til 28 meter i sekundet. Fredag ettermiddag minker vinden.

Les mer: Voldsomt uvær på vei mot Norge

I Agder, Telemark og Buskerud ventes det fra torsdag kveld økning til vestlig full storm og vindkast på 30 til 40 meter i sekundet i Langfjella. Fredag ettermiddag dreier vinden nordvestlig. I lavlandet i Vest-Agder ventes torsdag kveld og natt til fredag vindkast på 25 til 30 meter i sekundet.

Fram til tidlig torsdag ettermiddag ventes fortsatt svært mye nedbør i Rogaland og Hordaland. Det kan komme så mye som 40 til 60 millimeter nedbør på 12 timer. Torsdag kveld ventes det økning til vestlig full storm på kysten og i fjellet med vindkast på 30 til 40 sekundmeter.

I Sogn og Fjordane og på Sunnmøre kan den vestlige vinden fredag komme opp i full eller sterk storm med vindkast på 30 til 40 sekundmeter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere