*Nettavisen* Nyheter.

Boligkjøper lagt i jern

Foto: Farid Ighoubah

En boligtvist mellom kjøper og selger ble så opphetet at kjøpers ekssamboer ble lagt i jern foran halve nabolaget og satt i arrest.

05.01.06 10:11

Arrestasjonen kom etter at DnB-megleren hadde anmeldt ham for å komme med trusler.

Boligtvisten startet da Cecilie Grønvig kjøpte en leilighet til 1,75 millioner kroner i Fana i Bergen. Ifølge Grønvig hadde hun en skriftlig avtale om at betalingen skulle skje i to trinn, først skulle hun betale 1,4 millioner, deretter det resterende beløpet, når hennes egen bolig ble solgt. Hun fulgte denne avtalen, betalte til meglerhusets klientkonto og fikk utlevert nøkkelen av selgeren.

Men selgeren ble fortvilet da det viste seg at meglerhuset ikke kunne betale ut noe av oppgjøret før hele beløpet var betalt inn. Dermed startet tvisten med hvem som hadde sagt hva, og hva som var avtalt. Men det var etter at Grønvigs ekssamboer uttalte til meglerne at det var galt av dem å presse hans daværende samboer, og at de måtte ta konsekvensene av det hvis det fortsatte, at politiet kom inn i bildet.

DnB-megleren anmeldte 31-åringen for trusler og snart sto politiet på døren til den tidligere voldsdømte mannen.

- Pågripelsen skjedde foran halve nabolaget og mine barn. Det sier seg selv at det var veldig ubehagelig. Både megleren og politiet har overreagert, sier 31-åringen til Bergensavisen.

Mannen måtte tilbringen natten på cella, og slapp ut igjen neste dag. Saken mot ham ble henlagt, fordi megleren ikke ønsker å gå videre med saken. Salget av leiligheten er nå anullert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.