RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligkompleks måtte evakueres i Bodø

Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll over brannen på Hunstadsenteret i Bodø. Røykutviklingen førte til at et boligkompleks måtte evakueres.

– I samråd med brannvesenet har vi sett oss nødt til å evakuere et boligkompleks som ligger mellom Shell-stasjonen og Jula på grunn av røykutviklingen og vindretningen. Kommunen er forberedt på å transportere dem og finne alternativ losji for de evakuerte i natt, opplyste politiadvokat Øyvind Andre Rengård i Salten politidistrikt til NTB like før klokka 2 natt til torsdag.

Nesten to timer senere hadde brannvesenet ennå ikke kontroll på den omfattende brannen, over sju timer etter at den brøt ut inne i senterets Jysk-forretning.

– Slik det ser ut nå, antar man at det er relativt store skader på senteret. Brannen har spredt seg et godt stykke inn i bygget i tilknytning til Jysk, og slukkingen er vanskelig på grunn av høy varme- og røykutvikling og dårlig sikt, fastslo politiadvokaten.

Politiet oppfordret beboere i nærområdet til å holde dører og vinduer lukket på grunn av røyken, men etter hvert var ikke det nok, og brannvesenet og politiet besluttet å evakuere boligkomplekset like ved.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere