RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligmarkedet med tretthetstegn

Sist oppdatert:
Etterspørselen etter leiligheter viser tegn til å være synkende i det norske boligmarkedet, og markedet synes å være mettet
Det viser tallene fra en analyse gjort av Econ Analyse. Av totalt 11.739 annonserte boliger på Østlandet ble bare 797 solgt i perioden juni-juli i år.

– Vi ser en synkende trend i etterspørselen etter leiligheter. Det kan tyde på at markedet er i ferd med å bli mettet, sier analytiker Ragnhild Røhme Fjærtoft i analysebedriften Econ til Dagbladet.

Det er spesielt alle de nye boligprosjektene som nå begynner å slite med salget. Econs tall viser at på Østlandet er 69 av 274 boligprosjekter usolgte.

– Vi er nede i en bølgedal hvor markedet er blitt mettet for en periode. Men dette er heller et sunt tegn på at markedet fungerer, enn en boligkrise, sier Bjørnar Danielsen i Peab boligutvikling til Dagbladet ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere