RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boligprisene flate ut året

Sist oppdatert:
Boligekspertene tror boligprisene har nådd toppen for inneværende år, og ser en flat utvikling i andre halvår, og neste år kan det bli fall
Det mener Dagens Næringslivs ekspertpanel ettrr at boligprisene har steget 11 prosent i årets seks første måneder.

DNs ekspertpanel har oppjustert sin prognose til 10,9 prosent for inneværende år, som betyr at markedet allerede er fullpriset.

– Vi venter at norske renter blir satt opp mot slutten av året og at renteoppgangen fortsetter opp til mer normale nivåer gjennom 2005. En normalisering av renten neste år vil gi stagnasjon eller en liten nedgang i boligprisene, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities, som er et av medlemmene i panelet.

Administrerende direktør Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret venter prisfall allerede i andre halvår og en svak utvikling i 2005.

– Vi venter en samlet prisvekst for inneværende år på åtte prosent, ned fra 11 prosent etter første halvår, sier Øye som ser en oppgang på fem prosent neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere