RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
CAMPINGLIV: Dersom du ikke har fått deg bolig, er kanskje campingvogn et midlertidig alternativ?
CAMPINGLIV: Dersom du ikke har fått deg bolig, er kanskje campingvogn et midlertidig alternativ? Foto: Scanpix

Boligproblemer? Sjekk dette!

Sist oppdatert:
Campingforening tilbyr studentpriser for å lette boligproblemene for unge.

(iOslo.no) Norsk Caravan Club (NCC) har henvendt seg til både Norsk Studentunion og Kunnskapsdepartementet med en egen løsning på boligkrisen for studenter, skriver Universitas.

«Dagens campingbiler og bobiler har fasiliteter som er fullt på høyde med, om ikke bedre, enn mange studenthybler», skriver de i brevet.

Foreningen understreker at de ikke tenker å opprette egne studentplasser, men at de gjerne vil være en samarbeidspartner. Informasjonssjef Christian I. Wangberg i NCC forteller at en brukt campingvogn med grei standard vil koste om lag 50.000 kroner, men at kjøperen vil få igjen mye av dette ved videresalg.

Ved fremvisning av gyldig studentbevis koster en plass på Bogstad Camping 3600 kroner i måneden. Det er 500 til 1000 kroner mer enn en møblert studenthybel hos Studentsamskipnaden i Oslo. Wangberg påpeker også at mange campingvogner bare blir brukt i sommerhalvåret, og at det derfor kan være gode lånemuligheter.

Både Studentboligene og Norsk Studentunion er skeptiske til campingløsningen, og forteller at de ikke ser for seg dette som noen realitet.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere