Gå til sidens hovedinnhold

Boligsalg går tregere

Antall usolgte nye boliger har økt med 50 prosent siden oktober. Eksperter frykter prisene har nådd toppen, mens utbyggerne tror det er en tilfeldighet.

Oslo: Antall usolgte nye boliger på Østlandet har økt med 50 prosent siden oktober, skriver Aften. I de to siste månedene i 2006 ble det solgt 1344 nye boliger på Østlandet, og tallet på solgte boliger har ikke vært så lavt siden februar i fjor.
Dette kommer frem i en rapport fra konsulentselskapet Econ. Mens ekspertene frykter prisene har nådd toppen, tror utbyggerne det er en tilfeldighet.

Nok er nok?

- Dette kan være det første signalet om at boligmarkedet butter og boligkjøperne sier at nok er nok, sier administrerende direktør Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.
Han viser til at andre land, som USA og Danmark, også har opplevd at boligprisene i sentrale strøk har sluttet å stige først. Grunnen til at flere utbyggere sliter med å selge leilighetene sine nå, er, ifølge Øye, at det produseres for mange like leiligheter i øverste prisklasse. Men Øye vil ikke trekke noen konklusjoner ennå.

- Ingen krise

Direktør Jan Høegh i Econ vil ikke kalle det noen krise.
- Etterspørselen etter nye boliger var lavere i november og desember enn tidligere, mens produksjonen fremdeles var like høy. Det er foreløpig ingen krise, salgstallet kan variere, men det blir krise hvis denne utviklingen fortsetter, sier han til Aften.
Roar Foss, som er direktør i Veidekke Eiendom tror det er en tilfeldighet at færre boliger er blitt solgt.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021