RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bolivia undersøker anklagene

(Nano Cartagena/AP-Scanpix)
Sist oppdatert:
Statsadvokaten skal ha krevd 60.00 dollar for å løslate norsk kokaintiltalt.

Den 20 år gamle Lillesand-kvinnen rømte fra en kokaintiltale i Bolivia forrige måned. Hun kom hjem til sine foreldre i Lillesand 14. februar. 20-åringen var midlertidig løslatt mot kausjon, men brøt med meldeplikten idet hun forlot landet.

Faren til kvinnen har tidligere fortalt Nettavisen at den bolivianske statsadvokaten i Cochabamba, Claudia Mancilla, for ett år siden krevde en stor pengesum fra ham.

- Hun ba om 60.000 dollar for at jeg skulle få ut datteren min, men det sa jeg nei til. Etter det har hun ikke vært så glad i oss, sa Hallgeir Øygarden til Nettavisen forrige måned.

Undersøker anklagene
Den bolivianske ambassadøren til Danmark, som er sideakkreditert til Norge, opplyser overfor Nettavisen at bolivianske myndigheter tar anklagene svært alvorlig og undersøker saken.

- Når det gjelder disse anklagene, så har jeg oversendt denne informasjonen til Det bolivianske utenriksdepartementet. De har fått artikkelen du oversendte og oversatt den. De sa de skulle undersøke anklagene, sier ambassadør Eugenio Poma til Nettavisen.

- Utenriksdepartementet tar disse anklagene svært alvorlig. I Bolivia blir korrupsjon slått hardt ned på, og presidenten har varslet krig mot korrupsjon. Dersom det viser seg å være forsøk på korrupsjon, så vil det foreligge sanksjoner mot alle de involverte. Men dette må bevises, understreker Poma.

Les også: - Hun krevde 60.000 dollar
Les også: Her er Bolivias teori om flukten

Siktet i Norge
Kripos har tatt ut siktelse mot kvinnen for medvirkning til forsøk på innførsel av narkotika til Norge. Men bolivianske myndigheter ser helst at hun blir prøvet for retten i Bolivia, der hun ble pågrepet med 22,5 kilo kokain sammen med to andre norske kvinner, som fortsatt sitter fengslet i Bolivia.

Bolivianske myndigheter anser forholdet som en flukt, og forsøker å få utlevert kvinnen til Bolivia. Men en utlevering vil trolig aldri finne sted ettersom det ikke finnes noen utleveringsavtale mellom Bolivia og Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere