Bollestad har den siste tiden vært fungerende leder av partiet. Leder for valgkomiteen, Helga Marie Bjerke, er veldig fornøyd med å kunne innstille Bollestad til det prestisjefylte ledervervet:

– Olaug Bollestad er en veldig dyktig og erfaren politiker med et stort engasjement for KrF. Hun er faglig sterk, folkelig og god på bygge laget. Jeg tror Bollestad vil være en samlende og god leder for KrF i den viktige tiden fremover, sier Bjerke i en pressemelding.

Bollestad er glad og takknemlig for tilliten valgkomiteen viser henne:

– Jeg vil takke for tilliten fra valgkomiteen. Hvis landsmøtet viser meg den samme tilliten skal jeg gjøre mitt beste for å bygge KrF sammen med resten av ledelsen og KrF-laget nasjonalt, regionalt og lokalt. Norge trenger et sterkt sentrumsparti og et sterkt KrF, sier hun.

Siden Bollestad per nå er første nestleder i KrF, vil det bli en ledig nestlederposisjon dersom landsmøtet velger henne som leder. Til denne posisjonen foreslår valgkomiteen Dag Inge Ulstein. Ulstein er stortingsrepresentant fra Vestland og tidligere bistands- og utviklingsminister.

– Dag Inge Ulstein er en idealist med et stort engasjement for de mest sårbare blant oss. Han kommer til å være en god ambassadør for viktig KrF-politikk fremover, sier Bjerke.