Gå til sidens hovedinnhold

Bom stopp for Roger - måtte overnatte i bilen

- Du kan si jeg angret på at jeg ikke hadde ladet på med en pølse ekstra, da jeg forlot bensinstasjonen.

Lakselvmannen Roger Albrigtsen fikk en innesnødd natt i bilen på vegen mellom Karasjok og Lakselv. Rasteplassen ved Lavkajávri, om lag 4 mil fra Lakselv, ble Albrigtsens hjem for natten under uværet som herjet i Porsanger natt til onsdag, skriver Finnmark Dagblad.

Albrigtsen er forfatter. Han hadde dratt fra Lakselv til Alta tirsdag formiddag for å promotere sin nye bok «Det siste brevet» på biblioteket.

Og hjemveien fra Alta via Indre riksvei, ble det også noe å skrive hjem om: For klokken 22.40 var det bom stopp ved Lavkajávri. Da var snøskavlene en meter tjukke foran bilen, forteller Albrigtsen.

- Ventet på bedre tider
- Jeg parkerte ved rasteplassen, og ventet på bedre tider, ler han galgenhumoristisk overfor Finnmark Dagblad.

- Jeg hadde nok bensin på bilen, så jeg holdt varmen. Men du kan si jeg angret på at jeg ikke hadde ladet på med en pølse ekstra, da jeg forlot bensinstasjonen i Alta ved 19-tiden tirsdag kveld, sier Roger Albrigtsen.

Sult og røyksug til tross, omsider sovnet han i bilen. Albrigtsen våknet først av brøytebilen som dundret forbi ved femtiden onsdag morgen.

Da Finnmark Dagblad snakket med Albrigtsen ved sekstiden, hadde han kommet hjem til Lakselv, men til en ny utfordring. Både parkeringsplass og hus på Saarela boligfelt var nesnødd.

En halv time senere er han omsider inne hjemme, og Finnmark Dagblad får følgende melding på sms: «God natt!»

Det var ikke bare Albrigtsen som fikk tilbringe kjedelige timer i innesnødd bil i natt.

Flere værfaste finnmarkinger
Tirsdag kveld og utover natta kunne man lese flere fortvilte statusoppdateringer på Facebook fra fortvilte lakselvværinger som sto fast i bil på strekningen Porsangmoen-Lakselv. De ventet på hjelp fra hjullaster og brøytebil. Snøscooterforhandler Jan-Ole Benjaminsen var en som rapporterte i natt at han omsider var kommet vel hjem til Lakselv, etter fire og en halv time ute på veien i uværet.

Les flere saker i Finnmark Dagblad

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken