*Nettavisen* Nyheter.

Bom til besvær lammet Oslo-trafikken

KØ-KAOS: På Riksvei 4 ved Bjerke sto trafikken bom stille i retning Sinsenkrysset og Ring 3 klokken 07.55 onsdag morgen. Tåsentunnelen, som forårsaket trafikkorken, ligger et par kilometer unna Bjerke. Foto: Pål Nisja-Wilhelmsen (Nettavisen)

En bom som hadde låst seg bom fast ved Tåsentunnelen på Ring 3 i vestgående retning skapte endeløse køer.

21.05.14 11:29

Siste nytt: Bommen åpnet klokken 08.30. Men alle bør ta høyde for store trafikkproblemer i deler av Oslo i lang tid fremover.

Normalt kjører man strekket Ryen-Lysaker via Ring 3 på 17-18 minutter.

Litt over klokken 08.00 onsdag morgen er kjøretiden i vestlig retning 121 minutter, får Nettavisen opplyst fra Statens vegvesen.

Har du bilder fra køen? Tips Nettavisen

Selv om bommen nå er åpen, strekker køen seg helt tilbake til Ulven. I tillegg er det store trafikale problemer ved punktet der E6 nordfra kommer inn på Ring 3.

Har du lyst på et godt Nettavisen-tips? Ikke kjør inn i dette området om du kan unngå det.

Bom sto bom fast
Grunnen til dette skyldes at en bom ved Tåsentunnelen har låst seg bom fast.

- Det var vedlikehold i tunnelen i natt. Da arbeidet var avsluttet var det umulig å få åpnet bommen fra vegtrafikksentralen. Teknikere er nå ute på stedet og gjør det de kan for å fikse problemet, sier trafikkoperatør Jeanette Andersen i Statens vegvesen til Nettavisen.

Omkjøring er skiltet over og forbi tunnelen, men dette veialternativet har ikke den samme kapasiteten som Ring 3 har. Derfor er køen veldig mye lenger enn normalt onsdag morgen.

Også kollektivtrafikken er påvirket av trafikkaoset. Sjekk hvordan dette påvirker din buss eller trikk her.

En og en halv time i kø
Statsmeteorolog John Smits er en av mange som sitter fast i den saktegående køen på Ring 3.

«Nå går det unna på Ring3 fra øst mot Tåsen. 100 m på 20 minutter. Tror jeg setter igjen bilen her og går videre. Hvus ikke Vegvesenet snarest får fram skrunøkkelen og fjerner bommen som ikke vil åpne seg. Bare tull at de ikke kan gjøre det og kjøre manuell dirigering gjennon tunellen inntil de finner feilen. Det de driver med nå er jo helt tragisk. 1,5 time i kø så langt», skriver han i sin siste Facebook-oppdatering.

Påvirker øvrig trafikk
- Dette påvirker også den øvrige trafikken. Korken på Ring 3 forplanter seg til E6 sydgående og E6 nordgående, sier Andersen til Nettavisen rundt klokken 08.15.

Bortsett fra dette så går Oslo-trafikken sin vante gang.

HTML EMBED


Se de siste trafikkmeldingene her:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.