Bombe gikk av i moské i Nigeria

Minst 18 mennesker døde i bombeangrepet mot en moské i byen Maiduguri i delstaten Borno nordøst i Nigeria, ifølge sykehuskilder.

30.05.15 21:38

– Jeg gikk mot moskeen da en bombe gikk av på innsiden, forteller innbyggeren Ibrahim Mohamed til nyhetsbyrået Reuters sent lørdag ettermiddag.

Det var antakelig mannlig selvmordsbomber som angrep moskeen, ifølge en militærkilde.

30 mennesker ble såret, ifølge kilder vet et sykehus i Maiduguri. Angrepet skjer dagen etter at Muhammadu Buhari ble tatt i ed i Abuja som Nigerias nye president. Han har lovet å knuse opprørsgruppen Boko Haram, og som et ledd i dette skal han flytte myndighetenes militære kommandosenter fra hovedstaden til Maiduguri.

Boko Haram har stått bak en rekke angrep i den nordnigerianske småbyen og mistenkes for å være ansvarlig også for lørdagens angrep.

Boko Haram-krigere har tidligere utført en rekke blodige angrep mot sivile i Borno og delstatshovedstaden Maiduguri. Senest fredag eksploderte to bomber i den avsidesliggende småbyen Tashan Alade i Borno. (©NTB)

– Jeg gikk mot moskeen da en bombe gikk av på innsiden, forteller innbyggeren Ibrahim Mohamed til nyhetsbyrået Reuters sent lørdag ettermiddag.

Også en kilde i sikkerhetsstyrkene bekrefter bombeeksplosjonen. Det fryktes at mange mennesker er blitt rammet.

Opprørsgruppen Boko Haram har tidligere utført en rekke blodige angrep mot sivile i Borno og delstatshovedstaden Maiduguri. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.