RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombe uskadeliggjort av politiet i Telemark

Politiet rykket ut med flere patruljer til Siljan etter funn av en bombe i en privatbolig på Snurråsen.
Politiet rykket ut med flere patruljer til Siljan etter funn av en bombe i en privatbolig på Snurråsen. Foto: Telemarksavisa (Telemarksavisa / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiets bombeeksperter har desarmert og uskadeliggjort den hjemmelagede bomben som onsdag kveld ble funnet i en leilighet i Siljan i Telemark.

Politiets bombeeksperter har desarmert og uskadeliggjort den hjemmelagede bomben som onsdag kveld ble funnet i en leilighet i Siljan i Telemark.

– Bombegruppa fra politiet i Oslo var framme ved boligen kvart på ett i natt. Bomben er nå desarmert, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB.

Les også:Skulle pågripe to - fant bombe

Bombegruppen søkte deretter gjennom huset og området rundt med bombehund for å eventuelt avdekke mer sprengstoff. Litt før klokken to natt til torsdag ble søket avsluttet uten ytterligere funn.

Den hjemmelagede bomben vil bli fraktet til Oslo og destruert der av bombegruppa.

Ifølge en pressemelding fra politiet er sperringene rundt boligen nå opphevet, og det anses som trygt for de evakuerte å dra hjem til boligene sine om de skulle ønske det.

Ikke avhørt

De pågrepne er et samboerpar på 23 og 33 år som er kjent av politiet som kriminelle. De sitter nå i arresten i Skien.

– Vi har foreløpig ikke kunnet gjennomføre et formelt avhør av de to pågrepne, sier Aaltvedt. De to skal ikke ha vært særlig samarbeidsvillige, og noe avhør vil derfor tidligst bli gjennomført på dagtid torsdag.

Politiet beslagla også noe narkotika på stedet i forbindelse med pågripelsen.

Bomben, som besto av rundt 1 kilo TNT med lunte, ble funnet i 22-tiden onsdag da politiet oppsøkte boligen for å pågripe en av de to i forbindelse med en annen sak. Aaltvedt ønsker ikke å si noe om hvilken sak dette gjaldt, men pågripelsen skjedde etter henvendelse fra Vestfold politidistrikt.

– Ikke ekstremister

Politiet knytter ikke funnet til noen form for ekstremisme. De to pågrepne har, så vidt politiet kjenner til, ikke kontakt med noen ekstremistiske grupperinger, men Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er rutinemessig varslet. Det bekrefter informasjonssjef Trond Hugubakken i PST overfor Telemarksavisa.

Snurråsen et boligfelt med rundt 100 husstander. Det skal for det meste bestå av enmanns- og tomannsboliger.

I underkant av 100 beboere ble evakuert etter bombefunnet, og de fleste dro til venner, kjente og familie. Det ble også opprettet et eget evakueringssenter på kommunehuset i Siljan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere