Gå til sidens hovedinnhold

«Bombe» var bag fra Forsvaret

Bombelignende gjenstand på Flesland tilhørte Forsvaret.

Gjennomlysingen av en koffert på Bergen lufthavn, Flesland tirsdag vekket mistanken om at det kunne være sprengstoff. Politiet ble varslet, og flyplassen ble evakuert for ansatte og reisende. Kofferten ble funnet klokka 06.20.

Ved 09-tiden var situasjonen avklart. Da hadde en person fra Forsvaret ringt og fortalte at dette var vedkommendes koffert og at den skulle brukes i en øvelse. Innholdet kunne minne om en bombe, ifølge politiet.

- Det var indikasjoner på at den inneholdt sprengstoff og flyplassen ble evakuert, uttalte operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til Bergensavisen.

Ba om hjelp fra bombegruppe
Klokken 0624 var alle personer inne på flyplassen ute, og mens fly kunne lande og lette, var det ikke en eneste person som slapp inn i terminalbygget.

Flyplassen ba om bistand fra Forsvaret og politiets bombegruppe.

Stortingsrepresentant blant de rammede
Stortingsrepresentant Gina Barstad (SV) skulle rekke nasjonalforsamlingen klokken 1000.

– Jeg tenkte «Å herregud», da jeg så at det sto hundrevis av mennesker utenfor hovedinngangen. «Er køen så utrolig i lang i dag», forteller hun til Bergensavisen fra Hotell Clarion på Flyplassen.

Flyet hennes skulle gå klokken 08.00 og var på Flesland 06.50.

– Jeg ble litt overrasket over hvor åpenhjertige de var med at det var en bombe som skulle ha vært funnet. Trodde det var vanlig å være litt mer diskre, men men, sier hun.

Like etter klokka 09.00 opplyste politiet at flyplassen ville åpne igjen.

Forsvarsbag utløste alarmen
Ifølge Bergensavisen var det folk fra Minedykkerkommandoen fra Håkonsvern som oppdaget at det ikke var en bombe likevel.

Ifølge operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt var det en bortkommet forsvarsbag som utløste alarmen.

- Vi ble oppringt av en person fra Forsvaret som savnet en bag som skulle vært brukt i en øvelse, forteller han.

- Kunne minne om bombe
Minedykkerne kom raskt frem til at det var denne bagen som hadde utløst alarmen.

– Det var ikke snakk om en falsk bombe, men eieren forklarte at innholdet kan minne om en bombe, så reaksjonen til sikkerhetspersonellet på Flesland var riktig, sier Hilland.

– Selv om innholdet i bagen skulle brukes i en øvelse, var det ikke meningen at det skulle være en øvelse på Flesland, sier han ifølge BA.no.

Les flere saker fra Bergensavisen her

Kommentarer til denne saken