RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombeaksjon på T-banen i Oslo

Foto: Aleksander Andersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stasjon sperret av etter funn av mistenkelig koffert.

- Vitner mener at denne kofferten ikke ble gjenglemt, men ble gått fra med vilje. Om det stemmer, gjenstår å se, sier operasjonsleder Tore Solberg til Nettavisen.

Klokken 11.47 meldte politiet at kofferten var i ferd med å bli undersøkt av bombegruppa ved Oslo politidistrikt. Litt før 12.30 meldte politiet at kofferten var tom, og at alle sperringer nå er opphevet.

Oslo politidistrikt melder på Twitter mandag morgen at Hellerud T-banestasjon var avsperret.

Årsaken var en mistenkelig koffert som ble satt igjen på en vogn. Operasjonsleder Solberg sa til Nettavisen at det ofte blir gjenglemt ting på toget, og at dette som oftest blir vurdert til å være hittegods, men at vitner denne gangen hadde gitt opplysninger som gjorde at kofferten virket mistenkelig.

- Vi ønsker at de som er eksperter på slikt skal ta en titt på den, sa Solberg.

Området, inkludert Tvetenveien, ble sperret av og bombegruppa tilkaldt.

Ruter meldte om at all T-banetrafikk på linje 2 og 3 mellom Hellerud og sentrum var stengt for trafikk, og at det også ble stengt inn mot stasjonen fra andre retning.

Hellerud T-banestasjon er en stasjon på bakkenivå øst i Oslo.

Toget var på vei østover fra Oslo Sentrum da vitner meldte fra om den mistenkelige kofferten. Opplysninger gjør at man denne gangen ikke ønsker å behandle kofferten som vanlig hittegods, men la den bli undersøkt av bombegruppa.

Operasjonsleder Solberg sier at det er usikkert hvor lenge kofferten var på toget før det stoppet på Hellerud, men at det skal være snakk om flere stopp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere