Bombealarm i passasjerfly

Foto: Delta Airlines (Hjemmeside)

Fly på vei fra Paris nødlandet i USA.

28.04.10 07:59

Et Delta Air Lines Airbus A330-fly på vei fra Paris til Atlanta i USA nødlandet tirsdag kveld i Maine fordi en av passasjerene hevdet han hadde eksplosiver i bagasjen.

Mannen hevdet også at han hadde et falskt pass.

235 passasjerer
Ifølge msnbc.com var det 235 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer om bord på flyet som til slutt landet på Bangor International Airport i Maine.

Flyet skulle etter planen lande i Atlanta ved 23.30-tiden norsk tid, men landet i stedet i Maine ved 21.30-tiden norsk tid.

Det var politifolk om bord på flyet som tok hånd om mannen. Det var de som bestemte at flyet skulle lande i Maine i stedet for å fortsette til Atlanta.

Trolig en bløff
En talsperson sier til msnbc at de nå tror at mannens pass var autentisk, og myndighetene melder onsdag morgen at det ikke er funnet noen eksplosiver ombord på flyet.

En talsmann sier til ABCNews at to personer satt på mannens bryst da flyet landet.

Før landingen skal mannens ryggsekk og sko ha blitt flyttet til den delen av flyet der en eksplosjon ville ha gjort minst skade.

- Vi vet ikke om vi har med en dumskalle å gjøre eller en reel trussel og det får vi ikke vite før flyet er på bakken, sa en talsmann til ABCNews.

- Ingen terrorist
Mannen som er pågrepet har amerikansk statsborgerskap. Han ble tatt hånd om av føderalt politi da flyet hadde landet og blir nå avhørt.

Ifølge Fox skal den pågrepen mannen være en tidligere etterretningsoffiser i det amerikanske luftforsvaret. Han er foreløpig ikke siktet.

- Han er ingen terrorist. Jeg fikk nettopp vite om dette, og jeg er i totalt sjokk, sier Rihard Stansberry, faren til den pågrepne Derek Stansberry.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag