*Nettavisen* Nyheter.

Bombeangrep mot luksushotell

Foto: MOHAMMAD SAJJAD (AP)

Minst elleve drept. Blant dem en FN-ansatt.

09.06.09 22:53

Et bombeangrep rammet tirsdag luksushotellet Pearl Continental i Peshawar i Pakistan, et hotell som er mye brukt av vestlige journalister og diplomater.

Ifølge Reuters. eksploderte en bilbombe ved hotellet, og etterlot seg minst 11 drepte og mer enn 70 sårede.

En av de drepte skal være en serbisk FN-ansatt som jobbet med flyktningehjelp i byen. I tillegg skal en tysk kvinne som også jobber for FNs barnefond være skadd.

Nordmann i området
- Vi har fått melding om at det skal ha vært en nordmann i området, men at han ikke er skadet, sier pressevakt Marte Kopstad i Utenriksdepartementet til Nettavisen.

Hun sier det nå jobbes med å finne ut om flere nordmenn var i området.

- Ambassaden jobber fremdeles med å få oversikt, sier Kopstad.

- De sjekker informasjonen de sitter på om nordmenn i området. Det har ikke blitt innrapportert besøk til ambassaden, men det betyr ikke at det ikke er nordmenn i området, sier Kopstad.

Peshawar er den største byen nordøst i Pakistan og ligger nær Swat-dalen, hvor pakistanske styrker de siste ukene har intensivert motstanden mot Taliban.

Få nyhetsvarsel til din mobil: send NYHET START til 1930!
(Kr. 4,- pr. melding)

I følge lokale, pakistanske medier er minst elleve personer drept og over 50 såret i angrepet. Også en FN-arbeider har blitt drept, melder Reuters.

Er du i Peshawar? Ring Nettavisen på +47 2100 6010 eller send epost til vaktsjef@nettavisen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: MOHAMMAD SAJJAD (AP)

- Det ligger flere kropper på innsiden av hotellet og det er mange sårete, sier den pakistanske journalisten Safeer Ullah til Sky News.

Blant de sårede skal to FN-medarbeidere, en britisk og en tysk statborger, melder Dawn News.

- Jeg var i den kinesiske restauranten i hotellet da jeg hørte skudd og så en eksplosjon. Det ble helt mørkt, og folk begynte å løpe rundt og skrike, sier kelner Ali Khan til Reuters.

Flere indiske medier melder at det dreier seg om et terrorangrep. Angrepet skal ha skjedd ved at bevæpnede menn skal ha angrepet hotellets sikkerhetssluse for å slippe en bil inn på hotellområdet. Bilen skal ha inneholdt eksplosiver, som gikk av kort tid senere.

- De kjørte kjøretøyet inn mot hotellbygningen og gikk i lufta idet de nærmet seg inngangen, sier polititjenestemannen Liaqat Ali til Sky News.

Både lokalbefolkningen og utlendinger skal være rammet.

Provinsen Peshawar har den siste tiden blitt rammet av en rekke bombeangrep, etter at regjeringen i landet satt inn en storoffensiv for å jage bort Taliban.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag