Gå til sidens hovedinnhold

Bombeangrepene fortsetter i Gaza

Gaza by (NTB-AFP): Gazastripen ble rammet av nye bombeangrep natt til fredag. Antall drepte etter ei uke med stadige luftangrep skal være minst 420.

Utskytningsramper for raketter og våpenlagre var blant bombemålene tidlig fredag morgen, ifølge en talskvinne for den israelske hæren. Palestinske øyenvitner forteller at flere mennesker er blitt såret, men det er ikke kommet rapporter om drepte i disse angrepene.

Torsdag kveld ble en moské i flyktningleiren Jabaliya truffet. Den israelske hæren beskriver gudshuset som et våpenlager og et senter for terrorisme.

En av bønnelederne i moskeen var den høytstående Hamas-lederen Nizar Rayyan, som ble drept i et bombeangrep tidligere på dagen torsdag. Elleve andre personer skal ha mistet livet i dette angrepet, blant dem to av Rayyans fire koner og fire av hans tolv barn.

Rayyan er den viktigste Hamas-lederen som er drept av Israel siden Abdel Aziz al-Rantissi ble tatt av dage i 2004.

Palestinske redningstjenester opplyser at minst 420 er drept og over 2.100 såret på palestinsk side i løpet av de sju dagene den israelske militæraksjonen har pågått. I tillegg er fire drept og flere titall såret i palestinske rakettangrep mot den sørlige delen av Israel. (©NTB)

Kommentarer til denne saken