Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombeeksplosjon i Aten sentrum

Bombespesialister leter etter bevis.
Bombespesialister leter etter bevis. Foto: Alkis Konstantinidis (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet sier at vinduer ble knust, men ingen er skadd.

En bombe gikk natt til tirsdag av utenfor en gresk næringslivsorganisasjon.

Angrep rettet mot banker, politikere, journalister og forretningsfolk er ikke uvanlig i Hellas, men tirsdagens eksplosjon var den første siden statsminister Alexis Tsipras kom til makten i januar.

Tidsutløser

Bomben hadde tidsutløser og var gjemt i en ryggsekk. Vitner forteller at knust glass lå strødd i gatene etter eksplosjonen.

Politiet tror en gresk geriljagruppe står bak angrepet. Rundt en halvtime før bomben eksploderte, ble en avis varslet av en anonym innringer.

Det har vært stadig flere bomber og brannstiftelser i Hellas siden 2010 da upopulære innstrammingstiltak som høyere skatter og kutt i lønn og pensjon ble innført som ledd i å redde landet fra konkurs.

To bombeeksplosjoner i Egypt

To bomber gikk tirsdag av utenfor et hotell i den egyptiske byen Al-Arish der valgfunksjonærer bodde. Minst én person ble drept.

Eksplosjonene skjedde dagen etter at andre runde av valget til nasjonalforsamling var ferdig. Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepene.

IS' lokale gruppe i Sinai har tidligere stått bak lignende angrep i regionen som ledd i forsøket på å styrte regjeringen.

Statlig TV og sikkerhetsstyrkene opplyser at det først var en bilbombe som gikk av, og deretter en ny eksplosjon ti minutter senere. Området ble sperret av etter angrepet. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!