RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombeeksplosjoner på valgdagen på Sri Lanka

Colombo (NTB-AFP): Det er ikke meldt om skadde etter flere bombeeksplosjoner nord på Sri Lanka tirsdag morgen, kort tid før åpningen av stemmelokalene i presidentvalget.

Minst to bomber eksploderte utenfor hjemmet til en lokal leder for regjeringspartiet SLFP i byen Jaffna, opplyser et senter som overvåker voldshandlinger i forbindelse med valget.

Innbyggerne i Jaffna kunne høre til sammen minst fire eksplosjoner på morgenkvisten, men det var uklart nøyaktig hva som forårsaket alle smellene.

Utenfor hovedstaden Colombo, på vestkysten av øya, hadde folk allerede stått i kø en halvtime da valglokalene åpnet klokka 7 lokal tid. Over hele landet finnes det rundt 11.000 steder hvor folk kan avgi stemme.

Hovedmotstanderne i valget er sittende president Mahinda Rajapakse og den tidligere hærsjefen Sarath Fonseka. Begge er populære på grunn av regjeringsstyrkenes seier over opprørsgruppen LTTE i fjor vår.

Presidentvalget på Sri Lanka tirsdag er det første etter at LTTE ble knust etter en nesten fire tiår lang borgerkrig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere