RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombefly sendte oljeprisen opp i natt

Sist oppdatert:
Oljeprisen snudde opp igjen i natt, etter fire dager med fall, som følge av meldinger om at USA har sendt B-1 bombefly til Gulfen
Ifølge rapportene har USA sendt tre B-1 bombefly til Qatar som en del av den militære oppbyggingen med tanke på et mulig angrep på Irak. De samme bombeflyene ble brukt under den allierte bombingen av landet i 1998.

Råolje for levering i februar steg hele 1,5 prosent til 31,02 dollar pr. fat i elektronisk handel etter børs i natt på New York Mercantile Exchange. I morges ble samme kontrakt omsatt på 30,93 dollar i Singapore, ifølge Bloomberg.

Før nattens oppgang har oljeprisen falt fire sesjoner på rad.

Det er fortsatt ingen tegn på en løsning i Venezuela, som sammen med Irak er hovedårsaken til den voldsomme oljeprisoppgang siden begynnelsen av desember.

Oljeprisen har falt de siste dagene etter meldinger fra OPEC om at de vil øke sine produksjonskvoter med inntil 2 millioner fat pr. dag for å avhjelpe bortfallet av venezuelansk olje. Det er ventet at kartellet avholder et krisemøte søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere