*Nettavisen* Nyheter.

Bombegruppe i gang med søk i Bergen

Bergen (NTB): Bombeeksperter fra Oslo har kommet til Loddefjord i Bergen for å undersøke tre herreløse kofferter som ble funnet i et busskur ved marinebasen Haakonsvern.

Bombegruppen fra Oslo politidistrikt består av to eksperter og en bombehund. De har med seg spesialutstyr for å gjennomsøke de tre koffertene som tidligere fredag ble funnet i et busskur i Mathopen, melder Bergens Tidende. Busskuret ligger nær innkjørselen til Haakonsvern, åtte kilometer vest for Bergen sentrum.

Bombegruppen har blant annet med seg røntgenutstyr som gjør det mulig å identifisere hva som er inni koffertene.

Køene var tidlig fredag ettermiddag lange etter at politiet sperret av veien i flere hundre meter forbi marinebasen i begge retninger. Sperringene opprettholdes fortsatt, og politiet antydet ved 13.30-tiden at det kan ta minst fire timer før veien blir åpnet for trafikk igjen. Hordaland politidistrikt ble varslet om saken klokken 12.25.

Forsvaret tok tidligere fredag i bruk en bomberobot for å sjekke om koffertene hadde kjennermerker som kunne bidra til å identifisere eieren, uten at det ga resultat.

Det var militærpolitiet ved Haakonsvern som varslet politiet om saken. 4.000 personer tjenestegjør ved Haakonsvern, som er Nordens største marinebase. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.