Gå til sidens hovedinnhold

Bombehunder på vei til Værnes etter trussel

Værnes/Oslo (NTB-Elin B. Øvrebø): Politiet evakuerte mandag formiddag terminalen på Trondheim lufthavn Værnes på grunn av en bombetrussel. En bombehund fra Ørlandet skal søke gjennom flyplassen. Det er uvisst hvor lenge flyplassen vil være stengt.

En annen bombehund er på vei til Værnes fra Oslo politidistrikt.

Først etter at hundene har gjennomsøkt flyplassen vil politiet kunne ta en vurdering om når flyplassen kan åpne for trafikk igjen.

Mann ringte inn trussel
- Vi regner å kunne begynne søket med bombehundene ganske raskt. Vi starter arbeidet på terminalbygget og tar det derfra. Vi kommer ikke til å frigi området før at vi at det er trygt for passasjerene å reise igjen, sier lensmann i Stjørdal, Marit Helene Stigen i mandagens pressekonferanse.

Hun understreker at politiet jobber så fort de kan med saken. Alle tilgjengelige ressurser er blitt satt inn for å håndtere situasjonen.

Ifølge politiet går den konkrete trusselen ut på at en bombe skal være plassert sentralt ved avgang-ankomsthallen.

– Like før klokken 10 ringte en mann med trønderdialekt inn en bombetrussel til flyplassen. Politiet driver nå med sporing av telefoner for å finne ut hvem som har kommet med trusselen, sier Stigen.

Hun vil ikke kommentere om politiet har en bestemt mistenkt i jakten på mannen.

Rundt 5.000 rammet
Det var Avinor som gjennomførte evakueringen av passasjerene før politiet kom til stedet. Rundt 1.000 personer var på stedet da flyplassen ble evakuert.

Styrker fra Sør-Trøndelag politidistrikt bistår politiet i Nord-Trøndelag i arbeidet på flyplassen.

I mangel av en annet sted å lande ankommer fortsatt flere fly Værnes. Passasjerene fraktes med buss til hotellet ved flyplassen, der det er opprettet en evakueringssentral.

All flytrafikk fra Værnes er nå innstilt, og flere flyselskaper har allerede kansellert sine flygninger. Lufthavnsjef på Varnæs, Per Jarle Ingstad, forteller at den uavklarte situasjonen rammer 15-20 avganger og opp mot 5.000 passasjerer som ikke får dratt av gårde til sin reisemål.

– Bare mellom klokken 10 og 14 rammes 3.000 passasjerer. Vi må nok forvente at opp mot 5.000 passasjerer blir rammet ettersom tiden går, sier han.

Veier stengt
Likevel vil det ikke gå så lang tid før flygningene kan starte opp igjen når flyplassen til slutt får grønt lys av politiet.

– Da kan den første flygningen være i gang igjen etter en liten time, sier han.

Alle veier forbi flyplassen ble stengt etter bombetrusselen, men E6 mellom Trondheim og Stjørdal er nå åpnet igjen. Det er kun veiene mot flyplassen som nå er stengt. Togtrafikken som går forbi Værnes ble også stanset en stund, men kom i gang igjen ved 12-tiden mandag. Togene forbi flyplassen kan imidlertid ikke stoppe for av- og påstigning. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken