«Bomben» i Trondheim var ment for nyttårsfeiring

17 personer ble evakuert fra bygården da politiet fryktet at en bombe var funnet i oppgangen.

17 personer ble evakuert fra bygården da politiet fryktet at en bombe var funnet i oppgangen. Foto: Henrik Sundgård (NTB scanpix)

To menn løslatt.

To menn ble fredag kveld løslatt etter at en bombe ble funnet i en bygård i Trondheim fredag ettermiddag. Den ufarlige bomben skulle brukes under en nyttårsfeiring i fjor.

En 39 år gammel mann og en 41 år gammel mann ble fredag kveld siktet for trusler etter funn av en bombe i en bygård i Trondheim. Den ene av mennene, som har tilknytning til bygården, forklarte i avhør at det var en gammel bombe som egentlig skulle blitt brukt ved en nyttårsfeiring.

– Han sier at dette var en hjemmelaget bombe de hadde laget i forbindelse med nyttårsaften i fjor, og at de ikke hadde noen intensjoner om å sprenge en bygning eller noe sånt, sier politiførstebetjent John Ola Volden ved krimvakta i Trondheim til NRK.

Den siktede har videre fortalt at han skulle kvitte seg med den hjemmelagde bomben, og derfor hadde satt den i gangen i bygården, men glemt den. Bomben manglet vesentlige komponenter og var ufarlig.

Politiets bombegruppe fant krutt i sylinderen. Foto: Henrik Sundgård (NTB scanpix)

På bakgrunn av mennenes forklaring ble de løslatt fredag kveld. Det er ingen grunn til å tro at flere enn de to siktede var involvert, ifølge politiet.

– Det blir en påtalemessig avgjørelse om hva som skal skje videre, sier Volden.

Til sammen 17 personer ble evakuert fra bygården i Aslak Bolts gate på Lademoen i Trondheim etter at sylinderen ble funnet fredag ettermiddag.

Oslo politidistrikts bombegruppe ankom Trondheim fredag kveld, og undersøkte sylinderen.

«Gjenstanden var fylt med krutt, men manglet vesentlige komponenter, slik at den var ufarlig. Dette kunne man imidlertid ikke se fra utsiden», skriver Sør-Trøndelag politidistrikts operasjonssentral på Twitter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.