Bomber barn med Kinderegg

Politiet i Itala har i ti år forsøkt å få få kloa i personen som utrettelig har plassert livsfarlige miniatyrbomber i alt fra tomatpurébokser til majonestuber. Nå rammer bomberen barn.

Den mystiske «Una-bomberen» - som italiensk politi har døpt den åpenbart smarte, men forstyrrede personen - har flere ganger vært nær ved å ta livet av mennesker, skriver The Independent.

Det begynte med en serie rørbomber i 1994. En av dem førte til at en 70 år gammel kvinne mistet armen.

Majones-bombe
I februar 1998 tok bomberen en pause, før han startet på ny frisk i mars 2000. Denne gangen gikk taktikken ut på å installere miniatyrbomber i dagligvareprodukter, blant annet en majonestube og en boks tomatpuré.

I september 2002 ble bombetilfellene enda mer alvorlige. Da begynte eksplosiv-fantasten å se seg ut yngre ofre: En tube med såpebobler gikk av i hendene på et barn nordøst i Italia.

Senere har bomber detonert i et skriftekammer, i et offentlig toalett og i en barne-tusjpenn. I det siste tilfellet var offeret, en jente, heldig som ikke mistet en arm og et øye, skriver The Independent.

Kinder-overraskelse
Onsdag slo han til på nytt.

Mellom klokken 09 og klokken 09.30 var en gruppe skolebarn på vei med skolen til et det lokale teateret i byen Treviso. En av dem fikk øye på et ovalt, lite, oransje plastegg – innholdet i et Kinderegg.

Guttene begynte å sparke det lille plastegget mellom seg som en fotball, og plutselig fikk de kinder-overraskelsen. Egget gikk i lufta.

Heldigvis ble ingen av skolebarna skadd i eksplosjonen.

Politiet er fortsatt helt i det blå med hensyn til hvem den mystiske «Una-bomberen» er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.