RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombet 25 stridsvogner på én dag

Foto: REUTERS TV (Reuters)
Sist oppdatert:
Nato har i løpet av søndagen bombet 25 av Muammar al-Gaddafis stridsvogner.

En talsmann for Nato opplyser at alliansen har i løpet av søndag bombet elleve av Gaddafis stridsvogner utenfor byen Ajdabiya og 14 stridsvogner utenfor Misrata, melder Sky News.

Videre er det meldt om nye kamper mellom opprørere og Gaddafi-styrker utenfor byen Ajdabiya. Minst fire opprørere skal ha blitt drept i slagene. Samtidig meldes det om harde kamper i Misrata hvor 30 opprørere skal ha blitt drept.

Natos leder for Libya-aksjonen, den kanadiske generalløytnanten Charles Bouchard, sier at Nato har det siste døgnet klart å svekke Gaddafis militærkapasitet betraktelig.

Men han uttrykker stor bekymring for at Gaddafis styrker bruker sivile som skjold for å beskytte seg mot Natos luftangrep.

- Vi har sett forferdelige eksempler på at regimestyrkene med vilje utplasserer våpensystemer i nærheten av sivile, sier han i en uttalelse.

Representanter fra Den afrikanske union skal i løpet av uken ha møter med Gaddafi i Tripoli og opprørsledere i Benghazi i et forsøk på å bane vei for et veikart som tillater en løsning på den blodige borgerkrigen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere