*Nettavisen* Nyheter.

Bombet 25 stridsvogner på én dag

Foto: REUTERS TV (Reuters)

Nato har i løpet av søndagen bombet 25 av Muammar al-Gaddafis stridsvogner.

10.04.11 21:31

En talsmann for Nato opplyser at alliansen har i løpet av søndag bombet elleve av Gaddafis stridsvogner utenfor byen Ajdabiya og 14 stridsvogner utenfor Misrata, melder Sky News.

Videre er det meldt om nye kamper mellom opprørere og Gaddafi-styrker utenfor byen Ajdabiya. Minst fire opprørere skal ha blitt drept i slagene. Samtidig meldes det om harde kamper i Misrata hvor 30 opprørere skal ha blitt drept.

Natos leder for Libya-aksjonen, den kanadiske generalløytnanten Charles Bouchard, sier at Nato har det siste døgnet klart å svekke Gaddafis militærkapasitet betraktelig.

Men han uttrykker stor bekymring for at Gaddafis styrker bruker sivile som skjold for å beskytte seg mot Natos luftangrep.

- Vi har sett forferdelige eksempler på at regimestyrkene med vilje utplasserer våpensystemer i nærheten av sivile, sier han i en uttalelse.

Representanter fra Den afrikanske union skal i løpet av uken ha møter med Gaddafi i Tripoli og opprørsledere i Benghazi i et forsøk på å bane vei for et veikart som tillater en løsning på den blodige borgerkrigen.

Annonsebilag