RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)

Bombetrusler mot flere steder i landet

Sist oppdatert:
Bombetrusler i Nordhordland, mot Flesland og mot Universitetet i Tromsø.

SISTE: Den mistenkelige gjenstanden på Mongstad er klarert. Det var ikke en bombe, opplyser politiet.

Meldingen kom klokken 18. Samtidig begynte røykdykkerne fra brannvesenet å pakke sammen utstyret sitt.

Politiet har sperret av et område ved Mongstad etter at en bedrift meldte om en mistenkelig gjenstand. Like før klokken 17 ankom to politibiler Mongstad, og dette er trolig oslopolitiets bombegruppe, skriver BA.no.

Funnet ses ikke i sammenheng med bombetruslene som tirsdag er ringt inn mot forskjellige norske mål. Politiet mistenker en person i forbindelse med disse bombetruslene.

- Det kom inn en bombetrussel til en bedrift på Mongstad like før klokken tolv i dag, sier Kjell Idar Vangberg ved Nordhordland lensmannskontor.

Klokken 11.51 ble det funnet en mistenkelig gjenstand ved et firma på Mongstad, bekrefter Inger Myrtvedt operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

- Politiet er på stedet og området er evakuert, opplyser Gustav Landro, stabssjef ved Hordaland politidistrikt, til Nettavisen.

- Tror dere det er en bombe?

- Det er en pakke, men jeg ønsker ikke å opplyse om størrelse eller utseende, sier Landro og legger til at politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

Tips eller bilder? Kontakt oss her!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Har evakuert
Området ligger ikke langt unna Statoils anlegg. Flere personer som befant seg i nærheten er evakuert.

- Vi har ikke fått noen trusler mot Statoil sitt anlegg, understreker Landro.

Naboer Nettavisen har pratet med sier de har fått lite informasjon.

- Vi vet bare at politiet er der. Utover dette har vi ikke mottatt noen opplysninger fra politiet, sier Edvin Bauge, HMS-ansvarlig ved Frank Mohn Mongstad, til Nettavisen

En annen ansatt i en av nabobedriftene 500 meter unna sier at han ikke har sett eller hørt noe mer utover det som står i avisene. Han forteller om lastebiler som kjører ned mot området.

Flere steder i landet
Samtidig er det tirsdag formiddag ringt inn bombetrusler mot Bergen lufthavn og flere andre steder i landet, melder BT.no.

Politiet er på stedet, og bombegruppen og minedykkerkommandoen er kalt ut.

- Med unntak av situasjonen på Mongstad, mistenker vi at én og samme person kan stå bak. Ting tyder på det. Så langt jeg kan se er det snakk om tre-fire trusseltelefoner over hele landet, sier Gustav Landro, leder av operativ seksjon i Hordaland politidistrikt til samme avis.

Ifølge Landro er det ringt inn bombetrussel til blant annet til Bergen lufthavn, Flesland - via Avinors sentralbord i Bodø. Samtidig skal det være kommet inn bombetrusler mot Universitetet i Tromsø.

Tips eller bilder? Kontakt oss her!

Ringt inn trusler tidligere
Operasjonsleder Steinar Gudmundsen ved Tromsø politistasjon bekrefter bombetrusselen til Nettavisen, men poengterer at saken er etterforsket og at politiet i Tromsø er trygge på at det ikke er snakk om noen bombe.

- Vi mottok en bombetrussel mot Universitetet i Tromsø klokken 10.40 i formiddag. Vi har gjort diverse undersøkelser og funnet at personen som har ringt inn bombetrusselen tidligere har ringt inn en rekke bombetrusler mot ulike institusjoner rundt om i landet, uten at det har vær noen bomber, sier Gudmundsen.

Han sier at det ble iverksatt visse sikkerhetstiltak ved universitetet tirsdag formiddag, men at disse nå er avsluttet.

- Saken blir nå etterforsket videre. Vi har ennå ikke fått snakket med personen, sier han.

Mannen bor ikke i distriktet, men i et annet sted i landet, får Nettavisen opplyst.

I følge Dagbladet mener politiet at denne mannen er en 36-åring fra Follo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere